Anoek Nuyens

Anoek Nuyens (Amsterdam, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater. Het gesprek dat ze start, strekt zich uit over verschillende maatschappelijke domeinen en podia: van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Anoek is schrijver en theatermaker en werkt(e) onder andere in Kinshasa, Brussel, Berlijn en Amsterdam.
Boogaerdt/VanderSchoot onderzoekt met Anoek Nuyens hoe een toekomstbestendig en coöperatief samenwerkingsverband met meerdere makers te organiseren.

Van 2015 tot 2021 was ze een van de vaste makers bij Frascati Theater in Amsterdam waar ze opvallende voorstellingen maakte zoals Hulp, Pronk en De zaak Shell (i.s.m. Rebekka de Wit) die in binnen- en buitenland te zien waren. Voor De zaak Shell ontving Anoek de regieprijs 2021.

Tevens ontving ze de Marie Kleine-Gartman Pen voor haar essay Westen, Wake Up! en verschillende nominaties voor zowel haar theater- als schrijfwerk. Voor De Correspondent schrijft ze regelmatig en publiceerde ze in 2021 haar eerste podcastserie Pronk (i.s.m Jacco Prantl), die online te beluisteren is.

Op dit moment werkt Anoek aan haar debuutroman die verschijnt bij Dasmag en ontwikkelt en schrijft ze met Rebekka de Wit een nieuwe dramaserie voor Topkapi.