Boogaerdt/van der schoot

Suzan Boogaerdt en Bianca van der Schoot werken al samen sinds ze in 1999 afstudeerden aan de Mime-afdeling van de Theaterschool Amsterdam.

Boogaerdt/Vanderschoot creëert expressieve, fysieke, gedurfde en zeer visuele theatrale installaties die draaien om de strijd en uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd in de door media aangedreven wereld van vandaag.

Ze zoeken naar de relevantie van theater in de 21e eeuw, en richten zich op de ontwikkeling van nieuwe theatrale vormen en idiomen die ruimte en betekenis geven aan onze posthumaniteit, en aan de flexibele en meervoudige identiteiten die daaruit voortkomen.

Sinds 2016 heeft Boogaerdt/VanderSchoot voor Theater Rotterdam Freddie, Headroom (in samenwerking met Erik Whien) en Botanical Wasteland gemaakt. Botanical Wasteland is het eerste deel van de Future Fossils-serie: een meervormig kunstproject over digitale wezens in een ‘niet-menselijk’ tijdperk. De serie bevraagt wat het betekent om kunst te maken in ‘the non-human era’, een tijdperk waarin de mens niet langer de maat der dingen is. Momenteel is het vervolg, ANTIBODIES, in de maak en zal vanaf oktober te zien zijn in de Nederlandse theaters.