BVDS geselecteerd voor Theater der Welt

Boogaerdt/VanderSchoot is geselecteerd voor het internationale theaterfestival Theater der Welt en gaat daar in premiere met de interactieve installatie Echo’s Chamber. Echo’s Chamber maakt deel uit van het samengestelde kunstprogramma Incubation Pod. Dreaming worlds in het Museum Angewandte Kunst, dat verschillende artistieke idee├źn, ruimtes en werelden samenbrengt in de vorm van interactieve installaties, virtuele realiteiten en voorstellingen.

Theater der Welt presenteert opvallende artistieke ontwikkelingen uit verschillende theaterculturen. Het festival werd eind jaren zeventig ge├»nitieerd door het International Theatre Institute (ITI) vanuit de Unesco-overtuiging dat culturele openheid bijdraagt tot wereldvrede. Elke editie vindt plaats in een andere stad in Duitsland onder een nieuwe artistiek leider. De editie van dit jaar is van 29 juni tot 16 juli 2023 in Frankfurt en Offenbach, onder leiding van Chiaki Soma uit Japan.

Andere Nederlandse makers die te zien zijn op het festival Nastaran Razawi Khorasani, Jetse Batelaan, Samara Hersch en Carolina Bianchi.

Meer over Echo’s Chamber lees je hier.