BVDS, Touki Delphine en BOG. presenteren Dirty Winter Wellness

fotograaf Willem Popelier

Een Art Spa powered by BOG. , Boogaerdt/VanderSchoot, Touki Delphine en De Sloot
ism met het Warming Up Festival
wo 1 nov t/m zo 5 nov in Theaterbroedplaats De Sloot

Als permanente bewoners van de Sloot openen BOG, Boogaerdt/VanderSchoot en Touki Delphine hun rommelige thuishaven. Ze verwennen je in hun geheel verzorgde Art Spa met inslaapkamers, uitslaapzalen en een dansvloer.
Vibreer mee met het schimmelnetwerk tijdens Transmission van Touki Delphine, adem uit in het Stilte Museum, dompel jezelf onder in het klankbad van Echo’s Chamber en leef je daarna uit op de dansvloer. Kom, en neem al je overspannen vrienden mee.

DISCLAIMER: Verwacht geen Quick-Fix! Het gaat er in deze vieze art spa niet om jezelf op te laden, om daarna weer gelukkiger en fitter aan de slag te kunnen. Nee. Tijdens deze Dirty Winter Wellness mag je instorten, leeglopen en onderuitgaan. Daarna blijf je gewoon een tijdje liggen. In de modder.

Boogaerdt/VanderSchoot
Echo’s Chamber

Multimedia room door Boogaerdt/VanderSchoot in samenwerking met Klara Alexova, Lotte Goos, Wikke&Marloes, Rodrik Biersteker en Wessel Schrik.

Echo’s Chamber is een ruimte die gewijd is aan stilte en het luisteren naar de wereld om ons heen. Ons universum is voortdurend in beweging en trilling. Van de planeten die zich verplaatsen tot ons eigen hart dat klopt. Elke atoom, elke cel, elk orgaan en elk bot in ons lichaam trilt en deze trilling produceert geluid. Dit geluid beïnvloedt elk levend wezen en wordt niet alleen ‘gehoord’ door onze oren, maar door elke cel in ons lichaam.

Echo’s Chamber is ontworpen om de wereld die groter is dan de mens te eren. We maken altijd deel uit van een web van relaties, een gemeenschap van levende wezens.  Het betreden van deze kamer is een manier om terug te keren naar het vibrerende universum. Hier kunnen we ons opnieuw verbinden met ons lichaam. Ons lichaam is de deur waardoor we toegang krijgen tot het complexe, onderling verbonden web waar we altijd al deel van uitmaakten. In Echo’s Chamber kunnen we luisteren naar de trillingen van alle lichamen in en om ons heen. We kunnen het menselijke auteurschap loslaten en ons in plaats daarvan laten begeleiden door de veelstemmigheid van het universum.

Concept en regie Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot Performance en soundbath Suzan Boogaerdt, Klara Alexova & Bianca van der Schoot Sound design Wessel Schrik & Klara Alexova Scenografie Marloes & Wikke & BVDS Kostuums en objecten Lotte Goos & BVDS Video design Rodrik Biersteker & BVDS

Touki Delphine
Transmission

Transmission doet je dwalen door een geheimzinnig ondergronds netwerk; een flikkerend web van speakers, slangetjes, relais, trilmotortjes, aircobuizen, remleidingen en vloeistofpompen. Je ligt in een autostoel en om je heen ontvouwt zich een zinderende compositie van licht, vloeistoffen en geluid. Hoe klinkt deze wereld? Hoe beweegt het zich? En wat vertelt het ons?

Geen plek op aarde is meer vrij van menselijke invloeden. Onze geluiden en die van onze machines trillen tot op de stilste plekken door. Hoe gaan we om met het verlies van stilte en ongerepte natuur? Transmission is het vijfde deel van een reeks interactieve muzikale installaties, na onder andere Firebird en Relay. Deze keer vond het collectief inspiratie in de grond, waar een symbiotisch weefsel van boomwortels en schimmeldraden boodschappen en voedingsstoffen voor elkaar overbrengt.

Muzikaal concept en compositie Touki Delphine: Chris Doyle, Rik Elstgeest, Bo Koek, John van Oostrum  Ontwerp John van Oostrum

STILTEMUSEUM
BOG. | Sanne Vanderbruggen

Wanneer je in een willekeurig woordenboek het woord ‘stilte’ opzoekt krijg je doorgaans een definitie die neerkomt op ”de afwezigheid van geluid”. Omgekeerd heeft niemand het over ‘ontbreken van stilte’ als geluid moet worden uitgelegd. Geluid is de norm in onze levens. Het Stiltemuseum zet juist de stilte op een sokkel.

Maker Sanne Vanderbruggen maakte door de jaren heen geluidsopnames van verschillende soorten stiltes die ze hoorde. Een station tijdens een treinstaking, een kapel in een ziekenhuis, een duinpan, de stilte in Amsterdam na de uitschakeling van Ajax in de Champions League, een club tijdens lockdown. Deze verzameling wordt nu samengebald, geëxposeerd, beschreven en verbeeld in het Stiltemuseum, een tijdelijk museum in het theater.

Het Stiltemuseum is een ode aan de stilte in al zijn verschijningsvormen. Evenals een ode aan de onuitputtelijke, soms maniacale, aandoenlijke maar vooral onmogelijke queeste van de mens om stiltes te vatten. Om de stilte te horen.

Concept en tekst Sanne Vanderbruggen Scenografie Julian Maiwald Geluidsontwerp Timo Merkies Eindregie Mara van Vlijmen Dramaturgie Roos Euwe

TWO. IS NOT A SOLO
Lisa Verbelen/BOG.


Standing
I read in a book
thinking is a form of feeling
and feeling is a form of thinking
I was so happy to know
there are not only two ends of the line
not only two ends of the road
that you can be both
that things can be found in between things

Na haar solo’s ONE. en ALL. maakt Lisa Verbelen dit keer geen solo. In TWO. vormt ze een duo samen met gelauwerd jazzmuzikant Hendrik Lasure. Vertrekkend vanuit het thema tegenstellingen en geïnspireerd door het taoïsme en hiphop maken Lisa en Hendrik samen een muziekalbum en met regisseur Suze Milius een theatraal concert.

TWO. is een oefening om het denken in tegenstellingen om te draaien en te ervaren wat er zich tussen twee uitersten bevindt. Wat er gebeurt als twee mensen elkaar ontmoeten.

Verwacht een muzikaal en theatraal concert, woorden én muziek die je voelt én denkt, even hard als zacht, net zo donker als licht, met rook en vuur, water in de woestijn, niet lelijk, niet mooi, helemaal yin en yang, over you and me.

by and with Lisa Verbelen and Hendrik Lasure director Suze Milius dramaturgy Roos Euwe lighting design Emanuel Nijkerk technician Timo Merkies production manager Lena Meijer english sidekick Emma Wierda album mixed by Jens Bouttery backing vocals album Annelinde Bruijs, Jens Bouttery, Ilias Moen